AH Bonus en zegels opzeggen na overlijden - vaarwel.nl
AH Bonus en zegels opzeggen na overlijden

AH Bonus en zegels opzeggen na overlijden

Bij Albert Heijn kun je een reeks accounts hebben. In die accounts staan veel gegevens van de overledene. Bovendien hebben een aantal zaken een forse waarde. Ook hier geldt dat als je meldt dat iemand is overleden je er veel meer werk aan zult hebben.

Bij Albert Heijn kun je beschikken over:

 • Koopzegels
 • Air Miles
 • Premium account
 • Gewoon account

Bij overlijden vervallen de Air Miles, zie voor de Air Miles het aparte bericht. De koopzegels hebben zeker waarde. Als je meldt dat de spaarder is overleden moet je aantonen dat je de erfgenaam bent.

Om die reden kun je dus beter niet melden dat iemand is overleden. Voor de zegels kun je die inwisselen bij de klantenservice in de winkel. Dan moet je wel beschikken over de telefoon van de overledene. Het zou ook kunnen dat iemand nog heeft gespaard met ouderwetse zegels, die kun je natuurlijk altijd inwisselen. De boekjes zijn inwisselbaar tot eind 2025.

Voor de bonuspunten kun je beter inloggen in het account. Vervolgens kun je de gespaarde punten overzetten op een ander account of cadeau doen aan een goed doel. Dit kan trouwens ook vanuit de app.

Om je account op te kunnen zeggen moet je altijd eerst alle andere gekoppelde zaken hebben opgezegd. Is de overledene dus premium klant, dan moet je dat ook eerst opzeggen. De spaarpunten moeten ook eerst. De bonuspunten vervallen als je het account opzegt.

Nodig om op te zeggen

Je hebt het klantnummer nodig en de inloggegevens. De gegevens van het account zijn gekoppeld aan een mailadres.

Stappenplan opzeggen Albert Heijn

 1. Online of telefonisch

  Je kunt telefonisch niet echt contact leggen met Albert Heijn. Je kunt de klantenservice een mail sturen, hoewel ook het mailadres achter een muur zit. Via social media reageren ze vaak wel, zoals Twitter of Facebook.

 2. Hoe lang duurt het?

  Er is geen indicatie hoe lang het opzeggen duurt. Het overboeken van het account kan in ieder geval pas nadat je de gekoppelde producten hebt opgezegd (zie het artikel hiervoor).

 3. Gebruiker kan een tegoed hebben

  Bijna altijd heb je een tegoed bij Air Miles. Je kunt kiezen om dit te doneren aan een van de aangesloten goede doelen. Je kunt het saldo ook overzetten op het account van een ander. Spaarboekjes al dan niet digitaal zijn geld waard. Ieder boekje is meer dan € 50 waard in contanten.

Op zoek naar het perfecte overzicht voor het afhandelen van Sparen en betalen?

Doorloop dan onze gratis vragenlijst. Ontdek stap voor stap wat er op je af komt, waar je moet aankloppen en wanneer.