Flying Blue Miles opzeggen na overlijden - vaarwel.nl
Flying Blue Miles opzeggen na overlijden

Flying Blue Miles opzeggen na overlijden

Flying Blue Miles kun je sparen bij verschillende luchtvaartbedrijven in Nederland, bijvoorbeeld bij KLM, Transavia en maatschappijen waarmee KLM een alliantie vormt. Flying Blue Miles vertegenwoordigen een waarde. Je kunt ze cadeau doen of gebruiken voor kortingen en soms om af te rekenen.

Bij overlijden vervallen de Flying Blue Miles. Om die reden kun je dus beter niet melden dat iemand is overleden. Je kunt beter inloggen in het account. Vervolgens kun je de gespaarde miles overzetten op een ander account of cadeau doen aan een goed doel.

Je kunt uitschrijven (zo noemt Air Miles dit) via de mijnomgeving bij Air Miles van de gebruiker. Dan moet je wel de toegangsgegevens hiervan weten.

Nodig om op te zeggen

Je hebt het klantnummer nodig. Deze is te vinden op de Flying Blue Miles kaart van de gebruiker, of in de mails van de organisatie.

Stappenplan opzeggen Flying Blue

  1. Online of telefonisch

    Je kunt telefonisch niet echt contact leggen met KLM of Flying Blue. Je kunt de klantenservice een mail sturen hoewel ook het mailadres achter een muur zit. Via social media reageren ze vaak wel, zoals Twitter of Facebook.

  2. Hoe lang duurt het?

    Er is geen indicatie hoe lang het opzeggen duurt. Het overboeken van Flying Blue Miles gaat per direct. Er kunnen kosten aan verbonden zijn, maar die rekenen ze dan wel af in Miles.

  3. Gebruiker kan een tegoed hebben

    Bijna altijd heb je een tegoed bij Flying Blue Miles. Je kunt kiezen om dit te doneren aan een van de aangesloten goede doelen. Je kunt het saldo ook overzetten op het account van een andere Flying Blue Miles gebruiker.

Op zoek naar het perfecte overzicht voor het afhandelen van Sparen en betalen?

Doorloop dan onze gratis vragenlijst. Ontdek stap voor stap wat er op je af komt, waar je moet aankloppen en wanneer.