Spotify opzeggen na overlijden - vaarwel.nl
Spotify opzeggen na overlijden

Spotify opzeggen na overlijden

Spotify opzeggen na overlijden kan het makkelijkst als je toegang hebt tot het account. Het abonnement wordt dan beëindigd aan het einde van de lopende abonnementsperiode.

Let ook op, je kunt ook Spotify hebben via een andere partij. Dan zit Spotify dus in je abonnement bij KPN bijvoorbeeld. Je kunt dan niet rechtsreeks opzeggen bij Spotify. De opzegging loopt mee met de andere opzegging.

Bedenk vooraf of je nog iets wilt met afspeellijsten van de overledene. Je kunt ze nadat je bent ingelogd met jezelf delen, als je natuurlijk zelf beschikt over Spotify.

Nodig om op te zeggen

Om online op te zeggen moet je de inloggegevens van het account hebben. Je kunt ook sociaal inloggen via het Facebook account van de overledene.

Heb je geen toegang tot het account dan kun je mailen met Spotify. Je hebt dan onder meer de naam, geboortedatum en het adres van de overleden persoon nodig, naast eventueel een referentienummer met betrekking tot de betaling van het Spotify-abonnement. Dat nummer tref je aan op de bankafschriften of creditcardafschriften. 

Stappenplan opzeggen Spotify

  1. Online

    Ga naar de website van Spotify en log in. Open het account en scrol naar beschikbare abonnementen. Je wilt het premium abonnement stoppen. Spotify probeert je te overtuigen dat niet te doen.

  2. Hoe lang duurt het?

    Spotify doet geen uitspraak over de duur.

  3. Loopt nog door

    Het Spotify abonnement loopt door tot de laatste dag waarvoor betaald is. Dat is in het algemeen een maand.

Op zoek naar het perfecte overzicht voor het afhandelen van Streaming en Socials?

Doorloop dan onze gratis vragenlijst. Ontdek stap voor stap wat er op je af komt, waar je moet aankloppen en wanneer.