Twitter opzeggen na overlijden - vaarwel.nl
Twitter opzeggen na overlijden

Twitter opzeggen na overlijden

Twitter opzeggen na overlijden kan het makkelijkst als je toegang hebt tot het account. Het account wordt dan direct beëindigd.

De andere weg is het melden van een overlijden aan Twitter. Hiervoor is een speciaal formulier, waarop je kunt aangeven dat je het account wilt stoppen in verband met een overlijden.

Twitter kent deactiveren en staken van een account. Bij deactiveren blijven de eerder opgestelde Tweets en reacties zichtbaar voor de buitenwereld.

Nodig om op te zeggen

Om online op te zeggen moet je de inloggegevens van het account hebben.

Heb je geen toegang tot het account dan kun je het online formulier gebruiken van Twitter. Je hebt dan onder meer de naam van het account nodig en de volledige naam van de gebruiker. De naam van het account is wat je op Twitter kunt zien achter de naam.

Twitter wil graag weten in welke verhouding je staat tot de overledene. Ze nemen namelijk contact met jou op.

Stappenplan opzeggen Twitter

  1. Online

    Zelf opzeggen in het account bij Twitter. Log in op de site van Twitter met de gegevens van de overleden. Kies hier voor verwijderen account. Heb je deze gegevens niet dan moet je gebruik maken van het online formulier voor overlijden.

  2. Hoe lang duurt het?

    Twitter doet geen uitspraak over de duur.

  3. Loopt nog door

    Het kan heel lastig zijn om alle oude Tweets van iemand te verwijderen. Niet alleen worden die namelijk opgeslagen door Twitter. Er zijn ook sites die alle Tweets van mensen bewaren. Twitter heeft ook de neiging om je richting deactiveren te sturen, wat niet wil zeggen dat alle oude data worden verwijderd.