Voetbalclub opzeggen na overlijden - vaarwel.nl
Voetbalclub opzeggen na overlijden

Voetbalclub opzeggen na overlijden

Als je lid bent van een voetbalclub ben je ook automatisch lid van de KNVB. Je zegt na het overlijden in principe op bij de club. Dat moet schriftelijk, maar de modelstatuten van de KNVB stellen geen verdere eisen. De club geeft vervolgens via Sportlink het overlijden door aan de KNVB.

Als iemand actief was, dus voetbalde in een elftal of in een bestuur zit, stuur het overlijdensbericht dan tijdig. Vaak zullen teamgenoten en dergelijke naar de uitvaart willen komen.

Bestuursleden, vrijwilligers en ereleden

Er is een speciale regeling voor het overlijden van personen die actief zijn in een club. Als een bestuurslid of erelid overlijdt kan de KNVB de teams van de club uitstel van hun wedstrijdverplichting geven. Is het iemand die specifiek aan een team is verbonden, zoals een coach of trainer dan kan dat specifieke team uitstel krijgen. Let op, dit moet wel via de officiële weg aangevraagd worden. Doe je dat niet dan loop je het risico van sancties van de KNVB.

Nodig om op te zeggen

Als het een kleine club is dan zullen er geen formele eisen zijn. Mogelijk dat bij grote clubs gevraagd wordt naar een lidmaatschapsnummer.

Stappenplan voetbalclub opzeggen

Via de website

De contactgegevens van de ledenadministratie staan altijd online. Over het algemeen is een e-mail eventueel met de overlijdenskaart voldoende.

Hoe verder

De club verwerkt het overlijden. In principe is de contributie niet gekoppeld aan de periode dat je lid bent. De contributie is voor een heel seizoen, niet voor x maanden. Ondanks dat kun je natuurlijk altijd vriendelijk verzoeken om teruggave van een deel van de contributie.

Op zoek naar het perfecte overzicht voor het afhandelen van De opzegservice?

Doorloop dan onze gratis vragenlijst. Ontdek stap voor stap wat er op je af komt, waar je moet aankloppen en wanneer.