Aansprakelijkheidsverzekering van de overledene - vaarwel.nl
Aansprakelijkheidsverzekering van de overledene

Aansprakelijkheidsverzekering van de overledene

Wat moeten we met de aansprakelijkheidsverzekering van de overledene?

De aansprakelijkheidsverzekering stopt niet automatisch. De nabestaanden moeten deze opzeggen. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om de verzekering nog even door te laten lopen.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering, ook wel schadeverzekering, dekt de schade die je veroorzaakt aan spullen van anderen. Of als iemand anders door jouw schuld letsel oploopt. Dit kan om zowel grote als kleine schades gaan.

Aansprakelijkheidsverzekering voor huiseigenaren

Voor eigenaren van onroerend goed bestaat er een specifieke aansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt dan de schade die iemand oploopt als er bijvoorbeeld een dakpan van jouw huis valt. Mocht deze dakpan schade veroorzaken aan een persoon of voertuig, dan kan degene die schade verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de eigenaar van de woning.

aansprakelijkheidsverzekering

Direct opzeggen of door laten lopen

Indien de overledene een koophuis had, is het verstandig om de aansprakelijkheidsverzekering nog even door te laten lopen. Totdat de woning verkocht en geleverd is. Is er geen koophuis, dan kan de verzekering meestal direct worden opgezegd. Vaak heb je de akte van overlijden nodig om deze verzekering op te zeggen.

Belangrijk: Ga wel eerst bij de verzekeraar na of er nog claims lopen. Mocht dit wel het geval zijn, vraag dan na of je de verzekering al kunt opzeggen of nog even door moet laten lopen.

In sommige gevallen kan het zo zijn dat in aanloop naar het overlijden de overledene nog schade heeft veroorzaakt. Bijvoorbeeld als er sprake is geweest van een ongeluk of geweld. Wacht dan eerst de afhandeling hiervan af voor je de verzekering opzegt.

Meerdere verzekeringen

De overledene heeft vaak meerdere verzekeringen op naam staan. Lees in een apart artikel meer over de verschillende soorten verzekeringen

Op zoek naar het perfecte overzicht voor het afhandelen van de verzekeringen?

Doorloop dan onze gratis vragenlijst. Ontdek stap voor stap wat er op je af komt, waar je moet aankloppen en wanneer.