American Express opzeggen na overlijden - vaarwel.nl
American Express opzeggen na overlijden

American Express opzeggen na overlijden

Bij American Express gaan ze er niet vanuit dat een kaarthouder zal overlijden. Er is dus geen aparte optie om dit te melden. Eigenlijk kun je alleen de telefonische opzegging hanteren. Die is opgezet om mensen juist aan boord te houden. De online mogelijkheid is alleen toegankelijk als je de inloggegevens van de overledene hebt.

Voor alle andere kaarten, ook die gekoppeld zijn aan de bekende banken is een andere procedure om op te zeggen na overlijden.

Zijn er aan de kaart voordelen gekoppeld, zorg dan dat je die apart bekijkt of verzilverd. Zo kan de overledene miles hebben gespaard. Die vervallen bij overlijden. Dan kun je beter inloggen en ze uitbetalen of overboeken.

Het is ook mogelijk dat er verzekeringen, zoals op aankopen of een reisverzekering gekoppeld is aan de kaart. Die kun je opzeggen met de kaart.

Creditcard en saldo na overlijden

Een creditcard gebruik je om aankopen te doen, die later van de rekening worden afgeschreven. Daarvoor is een automatische incasso afgegeven. Met het overlijden stopt die automatische incasso per direct. Blokkeer de kaart zo snel mogelijk. Hiermee stop je feitelijk ook de betalingen van hieraan gekoppelde abonnementen. Dat wil niet zeggen dat de betalingsverplichting bij die abonnementen is gestopt. Dus als je Netflix is gekoppeld aan een creditcard, moet je nog steeds Netflix opzeggen.

Omdat de automatische incasso is gestopt zal de creditcardmaatschappij de nabestaanden vragen het openstaande saldo te voldoen. Als je dat niet kunt betalen van de rekening van de overledene, blijft die schuld wel bestaan. De nabestaanden moeten dit dan voldoen.

Sommige mensen hebben een positief saldo op hun creditcard. Je kunt kiezen om te sparen. Ook zijn er zogenaamde Prepaid creditcards, waar je een saldo op moet storten. Ook door terugbetalingen op de creditcard kan een positief saldo ontstaan. De creditcardmaatschappij zal vragen op welke rekening je het bedrag wilt ontvangen.

Wat heb je nodig om op te zeggen?

De site vermeldt niets. Je hebt minimaal het kaartnummer nodig van de overledene. Vermoedelijk zal ook om een overlijdensakte worden gevraagd.

Stappenplan American Express opzeggen

  1. Telefonisch of post

    American Express heeft geen aparte optie voor overledenen. Je kunt het servicenummer bellen of een brief sturen. Het telefoonnummer is 020 504 8000, voor zakelijke kaarten is er een ander telefoonnummer.

  2. Hoe lang duurt het?

    Aangezien er geen heldere procedure is om op te zeggen, staat het ook niet vast hoe lang het gaat duren. Het blokkeren van de kaart zal per direct plaatsvinden.

Op zoek naar het perfecte overzicht voor het afhandelen van de nutsbedrijven en banken?

Doorloop dan onze gratis vragenlijst. Ontdek stap voor stap wat er op je af komt, waar je moet aankloppen en wanneer.