De agenda doornemen - vaarwel.nl
De agenda doornemen

Waarom moet ik de agenda van de overledene doornemen?

Dit is een van de eerste acties die je doet na het overlijden. In de agenda staan afspraken die de overledene nog had. Die moet je afzeggen. De agenda geeft ook informatie over zaken die je nog moet regelen.

Een begin

In iemands agenda vind je aanknopingspunten om zaken te gaan regelen. Ook staan er vaak afspraken in die je in ieder geval moet afzeggen. Denk bijvoorbeeld aan afspraken voor fysiotherapie, tandarts of de kapper. Houd er rekening mee dat niet iedereen alle afspraken in één agenda heeft staan. Sommige mensen hebben een digitale en een papieren agenda.

Had de overledene werk, of een vrijwilligerspositie, ook dan zal je in diens agenda afspraken kunnen aantreffen.

agenda

Via de medische afspraken vind je ook de aanknopingspunten om bijvoorbeeld hulpmiddelen te retourneren. In een apart artikel leggen wij uit welke medische organisaties automatisch worden geïnformeerd.

Voorkom kosten

Als je een afspraak niet nakomt moet je vaak wel betalen. In de praktijk zullen niet veel partijen vragen om betaling na een overlijden. Dat kan anders zijn als het een op maat gemaakte afspraak is. Dus persoon of organisatie heeft kosten gemaakt voor de afspraak. Voorkom dit soort discussies door tijdig af te zeggen.

Vrienden en kennissen

In principe heb je alle vrienden en kennissen op de hoogte gesteld van het overlijden. De agenda kan een aanvulling zijn. Mogelijk vind je er afspraken in met mensen die je niet hebt geïnformeerd. Wel zo attent om die te informeren, zeker als de afspraak in de toekomst ligt.

Een agenda of verjaardagskalender is altijd een goede bron om namen te verzamelen voor het melden van het overlijden.

Op zoek naar het perfecte overzicht voor het afhandelen van alles direct na het overlijden?

Doorloop dan onze gratis vragenlijst. Ontdek stap voor stap wat er op je af komt, waar je moet aankloppen en wanneer.