het aanvaarden of verwerpen - vaarwel.nl

het aanvaarden of verwerpen

Een erfgenaam heeft een besluit te nemen. Wil je de erfenis aanvaarden? Dat is niet verplicht. Met een erfenis neem je ook de schulden op je. Ook kun je hele andere redenen hebben waarom je niet wilt erven van iemand. Dan kun je de erfenis verwerpen.

Lees alles over het aanvaarden of verwerpen

  • Erfgenaam staat onder bewind

    Erfgenaam staat onder bewind Een erfgenaam kan onder bewind staan. Iemand die onder bewind staat is niet zelfstandig bevoegd om een beslissing te nemen over het aanvaarden of verwerpen van een nalatenschap. De bewindvoerder beslist voor de erfgenaam. Dit heeft gevolgen voor het ontvangen van een nalatenschap. Onder bewind kun je niet zelf een erfenis ontvangen. Om die erfgenaam te beschermen kan de bewindvoerder niet zuiver aanvaarden.

  • Wat is het aanvaarden van een erfenis?

    Hoe moet ik een erfenis aanvaarden? Als je erfgenaam bent, moet je besluiten of je de erfenis wilt aanvaarden of verwerpen. Het aanvaarden is heel eenvoudig. Je moet je ‘gedragen als erfgenaam’. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld gaat onderzoeken wat de nalatenschap inhoud en eventueel al wat gaat verdelen. Op het moment dat je