Zorgverzekering van de overledene - vaarwel.nl
Zorgverzekering van de overledene

Zorgverzekering van de overledene

Moeten we de zorgverzekering van de overledene stop zetten?

Nee, de gemeente geeft het door aan de verzekeraar. De verzekering stopt automatisch.

Wat is een zorgverzekering?

zorgverzekering

De zorgverzekering (ook wel ziektekostenverzekering) is een verplichte verzekering. De verzekering dekt voornamelijk medische zorgkosten. Daarnaast heb je ook nog een eigen risico. Naast het basispakket kun je ook een aanvullende zorgverzekering hebben, bijvoorbeeld voor de tandarts. De aanvullende verzekering is niet verplicht.

Verzekering stopt vanzelf

De zorgverzekering stopt automatisch. De gemeente stuurt het overlijdensbericht door aan de verzekeraar. Was de overledene samen verzekerd met een partner en/of kinderen? Dan blijven zij verzekerd. Meestal gaat de verzekering dan over op de partner. Is er geen partner, dan gaat het door naar de kinderen. Het is altijd handig om even contact op te nemen met de verzekeraar. Het kan ook zeker een goed moment zijn om even verzekeringen te vergelijken.

Openstaande kosten na overlijden

Het kan zijn dat er nog rekeningen binnenkomen na het overlijden. Deze kun je bij de meeste verzekeringen tot 3 jaar na het overlijden nog indienen. Ook als de verzekering al is gestopt.

Meerdere verzekeringen

De overledene heeft vaak meerdere verzekeringen op naam staan. Lees in een apart artikel meer over de verschillende soorten verzekeringen

Op zoek naar het perfecte overzicht voor het afhandelen van de verzekeringen?

Doorloop dan onze gratis vragenlijst. Ontdek stap voor stap wat er op je af komt, waar je moet aankloppen en wanneer.