Berichtenbox MijnOverheid na overlijden - vaarwel.nl
Berichtenbox MijnOverheid na overlijden

Berichtenbox MijnOverheid na overlijden

Wat moet ik met de Berichtenbox van MijnOverheid?

De Berichtenbox van MijnOverheid krijgt automatisch een overlijdensstatus. Er komen geen nieuwe digitale berichten meer binnen.

Berichtenbox MijnOverheid

De overheid heeft een digitale, persoonlijke brievenbus ontworpen waar je veilig berichten kunt ontvangen. Dit is de Berichtenbox van MijnOverheid. Het voordeel van deze digitale brievenbus is dat je alle overheidspost bij elkaar hebt en je het bericht altijd op tijd ontvangt.

De Berichtenbox is beveiligd. Om de berichten te kunnen lezen moet je inloggen met jouw DigiD. Je kunt zelf aangeven welke berichten je digitaal wilt ontvangen en welke via de gewone post.

mijnoverheid

Er gaat steeds meer online, zo ook de post. Als je geen toegang hebt tot de Berichtenbox, kan het voor de nabestaanden lastiger zijn om bepaalde informatie te achterhalen. Hoe kom je in de Berichtenbox en wat gebeurt er na het overlijden?

Toegang krijgen tot de Berichtenbox

Je kunt inloggen bij de Berichtenbox via jouw DigiD. Wil je de Berichtenbox van de overledene raadplegen? Dan heb je de DigiD gegevens van de overledene nodig. Hier heb je niet altijd toegang tot.

Je kunt gemachtigd zijn door de overledene om toegang te krijgen. Je logt dan in met jouw eigen DigiD gegevens en geeft aan dat je zaken voor iemand anders regelt.

Komen er nog nieuwe berichten binnen?

Het account bij MijnOverheid krijgt automatisch een ‘overlijdensstatus’ nadat iemand is overleden. Dit gebeurt binnen 24 uur na aangifte van overlijden bij de gemeente. Overheidsinstanties kunnen daarna niet meer digitaal berichten sturen naar de overledene. Dat gaat dan via de gewone post. Deze post is dan geadresseerd aan ‘de erven van de overledene‘.

Kan ik het account opzeggen?

Het is niet mogelijk om een MijnOverheid-account van een overledene op te zeggen.

Op zoek naar het perfecte overzicht voor het afhandelen van post en mail?

Doorloop dan onze gratis vragenlijst. Ontdek stap voor stap wat er op je af komt, waar je moet aankloppen en wanneer.