Kan ik vanuit het buitenland de verklaring van erfrecht opvragen? - vaarwel.nl
Kan ik vanuit het buitenland de verklaring van erfrecht opvragen?

Kan ik vanuit het buitenland de verklaring van erfrecht opvragen?

Kan ik de verklaring van erfrecht ook opvragen als ik in het buitenland zit?

Ja, wij stellen de verklaring namelijk helemaal digitaal op. Je hoeft niet langs te komen op kantoor. Dus ook vanuit het buitenland kan je de verklaring opvragen.

Langs de notaris

Voor bepaalde akten moet je altijd in persoon langs de notaris. Zoals voor het opstellen van een testament. Deze moet je persoonlijk ondertekenen in het bijzijn van de notaris.

Voor andere akten is dat niet altijd nodig. Zo kunnen wij de verklaring van erfrecht en de verklaring van executele volledig digitaal opstellen. Je hoeft dus niet langs kantoor te komen. Wij doen alles online. Dus ook als jij, of een van de andere erfgenamen, in het buitenland zit kunnen wij de verklaring opstellen.

Let wel op, wij stellen alleen een Nederlandse verklaring van erfrecht op. Geen Europese verklaring.

Hoe moet ik mij legitimeren?

buitenland

Je kan je legitimeren bij een notaris in Nederland. Daarna geef je een volmacht aan de notaris die jouw akte maakt en die tekent dan namens jou. In het buitenland werkt dat iets anders. Daar moet je de legitimatie, ook wel legalisatie regelen zoals dat in het land zelf is geregeld. Dat moet bij voorkeur in overleg met de Nederlandse notaris.

Moet je in het kader van een Verklaring van Erfrecht een erfenis aanvaarden? Als je dat via ons doet (en alleen dan!) kan dat helemaal online. Er zijn zelfs twee opties. Er is voor erfgenamen in het buitenland de optie om via videoverbinding te legaliseren. De andere optie is als je beschikt over een Nederlandse bankrekening. Je kan dan gebruik maken van iDIN. Dat is vergelijkbaar met iDEAL en afkomstig van de Nederlandse banken. Je ontvangt dan een link waarmee je je kan legitimeren.