Kan ik vanuit het buitenland de verklaring van erfrecht opvragen? - vaarwel.nl
Kan ik vanuit het buitenland de verklaring van erfrecht opvragen?

Kan ik vanuit het buitenland de verklaring van erfrecht opvragen?

Kan ik de verklaring van erfrecht ook opvragen als ik in het buitenland zit?

Ja, wij stellen de verklaring namelijk helemaal digitaal op. Je hoeft niet langs te komen op kantoor. Dus ook vanuit het buitenland kan je de verklaring opvragen.

Langs de notaris

Voor bepaalde akten moet je altijd in persoon langs de notaris. Zoals voor het opstellen van een testament. Deze moet je persoonlijk ondertekenen in het bijzijn van de notaris.

Voor andere akten is dat niet altijd nodig. Zo kunnen wij de verklaring van erfrecht en de verklaring van executele volledig digitaal opstellen. Je hoeft dus niet langs kantoor te komen. Wij doen alles online. Dus ook als jij, of een van de andere erfgenamen, in het buitenland zit kunnen wij de verklaring opstellen.

Let wel op, wij stellen alleen een Nederlandse verklaring van erfrecht op. Geen Europese verklaring.

Hoe moet ik mij legitimeren?

buitenland

Moet je in het kader van een Verklaring van Erfrecht een erfenis aanvaarden? Als je dat via ons doet (en alleen dan!) kan dat helemaal online. Er zijn zelfs twee opties.

1, De eerste optie: er is voor erfgenamen in het buitenland de optie om via videoverbinding te legaliseren.

2. Optie twee, als je (nog) beschikt over een Nederlandse bankrekening. Je kunt dan gebruik maken van iDIN. Dat is vergelijkbaar met iDEAL en afkomstig van de Nederlandse banken. Je ontvangt dan een link waarmee je je kunt legitimeren. Je hoeft dan alleen bij je bank te kunnen inloggen. Deze optie is gratis en heel eenvoudig.

Legitimeren in het buitenland

Als je buiten Nederland woont komt het vaker voor dat je een legitimatie moet regelen voor iets dat zich in Nederland afspeelt. In het algemeen werkt dat als volgt.

Je kunt je legitimeren bij een notaris in Nederland. Daarna geef je een volmacht aan de notaris die jouw akte maakt en die tekent dan namens jou. Dit werkt als je dat kunt combineren met een bezoek aan Nederland.

Gaat dat niet en wil je het in jouw woonland zelf regelen? In het buitenland werkt dat iets anders. Daar moet je de legitimatie, ook wel legalisatie regelen zoals dat in het land zelf is geregeld. Dat moet bij voorkeur in overleg met de Nederlandse notaris. Meestal komt het erop neer dat je daar een notaris moet bezoeken of bijvoorbeeld een Nederlands consulaat.

Op zoek naar het perfecte overzicht voor het afhandelen van Verklaring van erfrecht?

Doorloop dan onze gratis vragenlijst. Ontdek stap voor stap wat er op je af komt, waar je moet aankloppen en wanneer.