Waarom een verklaring van erfrecht inschrijven in het Kadaster? - vaarwel.nl
Waarom een verklaring van erfrecht inschrijven in het Kadaster?

Waarom een verklaring van erfrecht inschrijven in het Kadaster?

Waarom moet je een verklaring van erfrecht inschrijven in het Kadaster?

Als de erflater onroerend goed bezat, moet dit worden overgeschreven naar de erfgenamen. Dat kan alleen door een verklaring van erfrecht in te laten schrijven bij het Kadaster.

Inschrijving bij het Kadaster

In het Kadaster staat wie eigenaar is van een perceel, kavel, appartement en huis. Als een eigenaar van het onroerend goed komt te overlijden, veranderd dat niet automatisch in het Kadaster. De erfgenamen moeten een verklaring van erfrecht laten opstellen. Deze verklaring moet worden ingeschreven in het Kadaster zodat het onroerend goed op naam van de erfgenamen komt. Dat kan de notaris voor jou doen.

Het inschrijven in het Kadaster is van belang voor de WOZ belastingaanslag van de gemeente, de levensverzekering en andere praktische zaken. Door een juiste tenaamstelling worden berichten met betrekking tot het goed niet meer aan de overledene gericht, maar aan de erfgenamen.

Onroerend goed verkopen

inschrijven

Het kan zijn dat de erfgenamen het onroerend goed willen verkopen. Dat kan alleen als het op hun naam staat. Daarom is het van belang dat je verklaring van erfrecht in het Kadaster wordt ingeschreven.

Als je de verklaring van erfrecht via deze site aanvraagt kan je ervoor kiezen om de verklaring gelijk in het Kadaster in te schrijven. De notaris rekent hier een geringe vergoeding voor het inschrijven. Het is dan gelijk goed geregeld.

Oude verklaring van erfrecht

Heb je al eerder bij een notaris een verklaring van erfrecht laten opstellen maar is deze nooit ingeschreven in het Kadaster? Ook dan kunnen wij jou helpen. Je kan de oude verklaring van erfrecht naar ons opsturen. Wij zorgen dan voor inschrijving in het Kadaster.

Lees ook: Heb ik twee verklaringen van erfrecht nodig?

Op zoek naar het perfecte overzicht voor het afhandelen van Verklaring van erfrecht?

Doorloop dan onze gratis vragenlijst. Ontdek stap voor stap wat er op je af komt, waar je moet aankloppen en wanneer.